ELS MASSIP. VICENT MASSIP I VICENT JOAN MASSIP "JOAN DE JOANES"

Els Massip
   Vicent Massip 
Pare del famós Joan de Joanes, va ser dels primers pintors en mostrar-se sensible a les influències de l'Alt Renaixement, especialment a les de Rafael, Vicent Massip perteneixia a una família de pintors afincada des de el perìode Gòtic en el regne valencià.

 Vicent Joan Massip: "Alfons V el Maganim"
Massip va treballar un estil que arrancava del Gòtic italianitzant apres d'altres pintors que treballaven en l'àrea valenciana. A partir d'ells i de les pintures o gravats que arribaven via marítima des de Itàlia va ser com Massip va aprendre les novetats del Cinquecento, que va aprofitar a les seues pròpies obres, molt representatives d'aquest primer Renaixement valencià.

VICENT JOAN MASSIP   "JOAN DE JOANES"

Joan de Joanes naix a  Font la Figuera (València ) a l'any 1523  i mor a Bocairent l'any 1579. Joanes es forma en el taller de son pare Vicent Massip.  El jove pintor col·labora al taller familiar desarrollant un estil molt pròxim al del vell Massip.

 Joan de Joanes:"Verge del venerable Agnesio"
 Fou el pintor del Renaixement espanyol més famós i apreciat a València. Té influència del pintor italià Sebastiano del Piombo. Principalment es va dedicar a la iconografia religiosa. Va crear un estil propi , uns tipus iconogràfics que serien molt copiats i repetits pel seus seguidors. Són importants les obres iconogràfiques següents: Salvadores eucarísticos , Ecce Homo i Doloroses. Nicolau Borràs Falcó es va formar al taller dels Massip i la seua obra està molt influenciada per Joan de Joanes