Treballs dels Alumnes de Quart d'ESO B

ELS PINTORS DEL RENAIXEMENT VALENCIÀ
TREBALL DE RECERCA ELABORAT PELS ALUMNES DE 4T D'ESO B DE L'IES PARE ARQUES AMB INFORMACIÓ TROBADA EN INTERNET I EN ELS LLIBRES DE LA BIBLIOTECA DE L'INSTITUT. Atenció pot haver algun errada!!!!


Els inicis del Renaixement
A finals del s.XV pintors com Rodrigo de Osona i Francisco de Osona començaran a introduir les novetats del renaixement a les seues obres. Però serà amb l'arribada de pintors italians com Paolo de Sant Leocadio o Francesco Pagano quan l'antic regne de València es convertirà en la porta d'entrada del renaixement a la península ibèrica. Els Hernandos, pintors formats a Italià portaran amb les seues pintures l'influencia de Leonardo Da Vinci.

PAOLO DE SANT LEOCADIO
ELS HERNANDOS


El Renaixement Ple
Les obres dels primers pintors del renaixement , junt amb els gravats i les pintures que arribaven al port de València consolidaran el nou estil. Vicent Joan Massip, més conegut com Joan de Joanes, incorporarà a les seues obres l'influencia de Rafael, i crearà un estil que serà molt imitat per els pintors posteriors.

ELS MASSIP

El final del Renaixement
Les últimes dècades del segle XVI seran un temps de canvis. Alguns pintors com Nicolau Borràs, Miquel Joan Porta i Vicent Requena intentaran continuar amb el models de la pintura del Renaixement. Altres, com Joan de Sarinyena, molt influïts per la Contrareforma catòlica, començaran a pintar d'altra manera iniciant el camí cap al Barroc, estil que s'iniciarà amb la pintura de Francisco Ribalta.
 
NICOLAU BORRÀS FALCÓ
JOAN DE SARINYENA

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada